ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΜΕ: Σήμερα η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

08:38 - 10 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Αποφασίσουν οι καθηγητές για το αν θα προχωρήσουν σε απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του, το δ.σ. της Ομοσπονδίας βρέθηκε πολύ κοντά στο να καταλήξει σε πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17/5 και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20/5.

 

Η συνεδρίαση συνεχίζεται σήμερα το μεσημέρι με τον κ. Παπαχρήστο να δηλώνει αισιόδοξος ότι παρά τις αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων, θα υπάρξει αποτέλεσμα.

 

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι η τελική απόφαση - πρόταση της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που αναμένεται να συνέλθει στις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

 

Σήμερα επίσης, ο υπουργός ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

 

Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΙΕΛΕ ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να συγκροτηθεί η πρόταση που θα κατατεθεί στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων την επόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.