ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη για επενδύσεις μεταξύ Κίνας και Ευρώπης

09:01 - 17 Μαϊ 2013 | Πολιτική
Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη για επενδύσεις μεταξύ Κίνας και Ευρώπης
Ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα έως το 2015 είναι ο στόχος που θέτει η Αθήνα, με τα περιθώρια περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας να είναι μεγάλα.

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις σχέσεις των δύο χωρών δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ.

 

SAMARAS KINA400

 

Η συμμετοχή επιχειρηματιών και των δύο χωρών δείχνει πως υπάρχει έδαφος για περαιτέρω συνεργασία σε πεδία όπως ο τουρισμός, τα τραπεζικά, τα τρόφιμα, και άλλα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η αύξηση εξαγωγής ελληνικών προϊόντων και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων.

Επισήμανε ότι οι εξαγωγές Ελλάδας προς Κίνα έχουν αυξηθεί και στόχος είναι ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών μέχρι το 2015. Ανέφερε ότι μεγάλες κινεζικές εταιρείες βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ η ναυτιλία είναι ο καλύτερος πελάτης της Κίνας. Ωστόσο, υποστήριξε, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο.

 

SAMARAS KINA 400i

 

«Ξεκινά μια ουσιαστική συνεργασία με στόχο win win», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή μας στην ΕΕ, οι υποδομές μας, το υψηλό προσωπικό, σε συνδυασμό με τις κινεζικές δυνατότητες αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το "R" στο  https://www.facebook.com/Reportersite

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.