ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Ο Χατζηδάκης ήξερε ότι η τελική ρύθμιση για το γάλα δεν θα έφερνε αποτελέσματα!

12:18 - 03 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Σε φάση αποκαλύψεων έχει περάσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος απελευθερωμένος από την υπουργική ιδιότητα φέρεται αποφασισμένος να τα λέει έξω από τα δόντια.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό Real για τις αρετές της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, με αφορμή το φλέγον ζήτημα της μικρής ΔΕΗ και ερωτηθείς για τους λόγους που οι αλλαγές στην αγορά του γάλακτος, μια δηλαδή άλλη απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέτυχαν και δεν έφεραν τις μειώσεις των τιμών που η κυβέρνηση υποσχόταν όταν το θέμα συζητείτο, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η ρύθμιση που τελικά ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες από τη Βουλή, «έτσι όπως ψηφίστηκε ήταν γνωστό ότι θα αποτύγχανε» και υποστήριξε ότι το γνώριζε και ο ίδιος ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. 

«Θα θυμάστε εκείνη τη μέρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο. Τότε, καθόμουν στα υπουργικά έδρανα καθώς ως υπουργός Υγείας είχα πολλά άρθρα στο πολυνομοσχέδιο. Και ο τότε υπουργός Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης μου είπε ότι έτσι όπως περνά τελικά η ρύθμιση για το γάλα δεν θα έφερνε αποτελέσματα, καθώς δεν ήταν αυτό που ζητούσε ο ΟΟΣΑ» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είπε ότι είναι άδικο να λέγεται ότι απέτυχε η ρύθμιση του ΟΟΣΑ για το γάλα γιατί δεν ήταν αυτή που ψηφίστηκε, εξαιτίας των αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αναγνώρισε ουσιαστικά ότι η Βουλή - υπό το βάρος αυτών των πιέσεων - ψήφισε την άνοιξη μια κρίσιμη για την εκταμίευση της δόσης ρύθμιση χωρίς ούτε να υπάρξει όφελος για τον πολίτη, ούτε να υπάρξει ακριβής υιοθέτηση των όσων επιθυμούσαν οι δανειστές.

 

Φυσικά η ερώτηση που προκύπτει είναι τελικά γιατί ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση υπαναχώρησε σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Είναι το πολιτικό κόστος και η διατήρηση της εξουσίας ή υπάρχουν άλλοι λόγοι; Γιατί τελικά όταν λέμε ότι δεν υποκύπτουμε σε συμφέροντα και συντεχνίες, εννοούμε ότι δεν υποκύπτουμε. Ή μήπως όχι;

 

ΕΚ

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.