ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Εγώ δε θα γίνω Ζίγδης, ούτε Κουβέλης»

22:00 - 29 Ιαν 2015 | Πολιτική
Βενιζέλος: «Εγώ δε θα γίνω Ζίγδης, ούτε Κουβέλης»
«Εγώ δεν θα γίνω Ζίγδης, ούτε Κουβέλης» διαμήνυσε ενοχλημένος ο Β. Βενιζέλος στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στη θέση αυτή, πάντως διολίσθησε, ενώ είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά και του Γ. Μανιάτη οι οποίοι αξίωσαν από τον κ. Βενιζέλο επιτακτικά να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να οδηγηθεί συντεταγμένα το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο τον προσεχή Μάϊο ή τον Ιούνιο, έχοντας όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, «στο πίσω μέρος του μυαλού του» την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει σύντομη παρένθεση, γεγονός που θα ευνοούσε την παραμονή του στην ηγεσία.


Ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι θα αποχωρήσει από το τιμόνι μετά το Συνέδριο, ωστόσο, τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, η εκλογή προέδρου από τη βάση προηγείται του Συνεδρίου. 


Νωρίτερα, στην πρωτολογία του χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα μεγάλη ήττα για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο προσωπικά.


« Βαδίζουμε στο Συνέδριο χωρίς καθυστερήσεις αλλά συντεταγμένα και με ουσιαστική προετοιμασία. Όταν διεξαχθεί το συνέδριο πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας να μας ακούσει και να ασχοληθεί ξανά μαζί μας επί της ουσίας.  Πρέπει να υπάρχει στοιχειώδες κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο επί της ουσίας και όχι γιατί θέλει να δει το θέαμα των τεθλιμμένων συγγενών» είπε μεταξύ άλλων.


Εκείνο που προέχει, όπως τόνισε, είναι «να επινοήσουμε το νέο στίγμα και το νέο ρόλο της παράταξης. Βαδίζουμε σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για να εκφραστούν τα μέλη μας ως πραγματικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, υπερηφάνεια και πολιτικό λόγο. Σε συνέδριο αυθεντικό, δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό, χωρίς κόλπα, μηχανισμούς και γελοία τεχνάσματα του παρελθόντος.»


Αναφερθείς στο Κίνημα Παπανδρέου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής. « Βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι ατιμώρητα για αυτούς που έβλαψαν καίρια την παράταξη και τη χώρα. Θα εγγυηθώ προσωπικά όλες αυτές τις προϋποθέσεις» ανέφερε.


Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως ο λαός εξέφρασε τη δυσφορία του και την εξέφρασε άνισα, περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, παρά στη Νέα Δημοκρατία για την ακολουθούμενη πολιτική, ενώ εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός ότι ακόμα και το Ποτάμι,  παρά τις εμφανείς αντιφάσεις και προγραμματικές λογοκλοπές πήγε καλύτερα ως υποτίθεται νέο και άφθαρτο.

 
Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη στην οποία δικαίωμα συμμετοχής, θα έχουν όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΔΗΣΟ καθώς και όσοι έχουν υπογράψει το αίτημα αυτοοργάνωσης.

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.