ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποποιείται των ευθυνών του ξεπλύματος ο Όσβαλντ

22:20 - 07 Απρ 2015 | Πολιτική
Αποποιείται των ευθυνών του ξεπλύματος ο Όσβαλντ
Άγνοια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα δηλώνει ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που κατέθεσε στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ως μάρτυρας για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρία ATLAS.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραπεζίτης που φέρεται ως κατηγορούμενος σε τέσσερις υποθέσεις, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα και πως δεν εξυπηρέτησε ποτέ πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες, ούτε γνωρίζει οτιδήποτε για μαύρο χρήμα.

Το μόνο που παραδέχεται είναι ότι άνοιξε στο παρελθόν έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, αλλά επιμένει πως δεν γνώριζε ότι τα χρήματα που κατέληξαν σε αυτόν τον λογαριασμό προέρχονταν από μίζες ούτε ότι ο Κάντας ήταν κρατικός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Κάντας, που είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς, έχει παραδεχτεί ότι πήρε μίζες κι έχει κατονομάσει τον Όσβαλντ ως τον τραπεζίτη που φρόντιζε για το ξέπλυμα του "μαύρου" χρήματος.

Ο Όσβαλντ έδειξε ως κάτοχο της περίφημης λίστας με τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών που ξέπλεναν μαύρο χρήμα, τον καταζητούμενο ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό , υφιστάμενό του επί σειρά ετών και επίσης κατηγορούμενο ως κορυφαίο γρανάζι του ξεπλύματος πολιτικού μαύρου χρήματος.

Ο τραπεζίτηςτις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί και ως κατηγορούμενος για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson.

Παράλληλα, ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τις υποθέσεις της SIEMENS και των υποβρυχίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.