ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spiegel: Από ήρωας αντίπαλος ο Τσίπρας

16:04 - 29 Ιαν 2016 | Πολιτική
Spiegel: Από ήρωας αντίπαλος ο Τσίπρας
Τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σήμερα στη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι μόνο με το ζήτημα της εξόδου από τη ζώνη Σένγκεν, αλλά και με τους αγρότες που συνεχίζουν να βρίσκονται στις επάλξεις.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel ασχολείται με το θέμα των απεργιών που ταλανίζει την ελληνική κυβέρνηση αναφέροντας σχετικά: «Κάποτε ήταν ο ήρωάς τους. Τώρα είναι ο αντίπαλός τους. Ο έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να περικόψει τα προνόμια των αγροτών και να αυξήσει τη φορολογία».


Στο άρθρο γίνεται μία αναδρομή στο παρελθόν και την εκτόξευση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα το 2013.

«Τότε ο Τσίπρας ήταν μια ηγετική φιγούρα της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας θερμόαιμος που υποσχόταν να αγωνιστεί για το δίκαιο των αγροτών. Σήμερα ως επικεφαλής της κυβέρνησης θέλει να περάσει νόμο που περικόπτει τα προνόμια των αγροτών, διπλασιάζει τη φορολογία και τριπλασιάζει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία».


Στο κείμενο επισημαίνεται ότι τα περιθώρια του Έλληνα πρωθυπουργού αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα.

«Πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας στις μαζικές κινητοποιήσεις; Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε συζήτηση με τους αγρότες. Όμως συμφωνία δεν διαφαίνεται. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη θετική αξιολόγηση των δανειστών όσον αφορά την υλοποίηση του συμπεφωνημένου προγράμματος λιτότητας».


Το περιοδικό όμως δεν είναι το μόνο έντυπο στη Γερμανία που ασχολείται σήμερα με την ελληνική επικαιρότητα. «Αγρότες και δικηγόροι, ενωμένοι και οργισμένοι» είναι τίτλος της εφημερίδας της Süddeutsche Zeitung.

 

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών: «Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει εκείνους που ζητούν τον αποκλεισμό της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, πλησιάζει ήδη η επόμενη δοκιμασία. Εδώ και μέρες το κύμα των απεργιών και διαμαρτυριών έχει παραλύσει τον δημόσιο βίο» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός. «Οι διαμαρτυρίες κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού φέρνουν τον έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα σε δύσκολη θέση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.