ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από τη Σένγκεν

16:16 - 04 Φεβ 2016 | Πολιτική
Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από τη Σένγκεν
"Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από τη ζώνη Σένγκεν παρά τη θέλησή της", δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης σε ραδιοφωνικό σταθμό διευκρινίζοντας όμως ότι το συμβούλιο της Σένγκεν μπορεί να επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους.

"Δεν μπορεί να βγει από τη Σένγκεν, παρά μόνο αν η ίδια το θελήσει. Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία" δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5.

 

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένας «κίνδυνος»: "Αν κάποια χώρα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, δηλαδή να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα και την ελεύθερη διακίνηση αγαθών, προϊόντων, ανθρώπων, τότε το συμβούλιο της Σένγκεν μπορεί να παίρνει απόφαση και να επαναφέρει τους εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους για μια περίοδο".

 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης συμπλήρωσε λέγοντας: "Δεν είναι λοιπόν έξοδος και να σας πω και κάτι; Το κάνουν πολλές χώρες και μόνες τους, π.χ. σήμερα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία, εξαιτίας των ισχυρών προσφυγικών πιέσεων στα σύνορα τους, έχουν επανέλθει οι συνοριακοί έλεγχοι."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.