ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Μεϊμαράκη ο έλεγχος οικονομικών της ΕΕ για εξωτερική πολιτική

17:04 - 06 Νοε 2019 | Πολιτική
Δύο εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε να ελέγξει και να γνωμοδοτήσει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Οι εκθέσεις αφορούν στον οικονομικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού για το 2018 καθώς και στη χρήση της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EEAS). Μ έσα από τις συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις ο κ. Μεϊμαράκης ανέδειξε σημαντικά θέματα τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ατζέντας εξωτερικής πολιτικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, στο ζήτημα του οικονομικού ελέγχου, ο Μεϊμαράκης ζήτησε αυξημένο έλεγχο και συστηματική έρευνα όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για μη κυβερνητικές οργανώσεις, κυρίως, για όσες δραστηριοποιούνται κάτω από την “ομπρέλα” των Ηνωμένων Εθνών, όπως η πλειονότητα των ΜΚΟ που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση.

Παράλληλα, στη γνωμοδότηση για τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, η οποία αποτελεί τον διπλωματικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπάγεται απευθείας στον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, ο κ. Μεϊμαράκης εστίασε στην εξάλειψη των ανισοτήτων στις κορυφαίες θέσεις του οργανισμού, ενώ επεδίωξε και συμπεριέλαβε σαφείς δεσμεύσεις, ώστε να είναι εφικτό για αντιπροσώπους από νέα αλλά και μικρότερα κράτη μέλη να διαδραματίσουν έναν ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή διπλωματία.

Οι γνωμοδοτήσεις αναμένεται να ψηφιστούν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και στη συνέχεια στην Ολομέλεια του Στρασβούργου.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.