ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΞ: Οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας η Τουρκία

13:53 - 19 Ιαν 2020 | Πολιτική
ΥΠΕΞ: Οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας η Τουρκία
Ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, όσον αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, στις οποίες επικαλείται το διεθνές δίκαιο για την επέμβαση της χώρας του στη Λιβύη και κατηγορώντας παράλληλα, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ακολουθεί «λάθος βηματισμό» και ότι «παίζει λάθος το παιχνίδι».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

Υπενθυμίζεται ότι βέλη κατά της Ελλάδας είχε εκτοξεύσει με δηλώσεις του το Σάββατο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε ότι «προσκαλώντας τον Χάφταρ στην Ελλάδα και αναδεικνύοντας την ελληνική εθνική ατζέντα, οι Έλληνες σαμποτάρουν τις προσπάθειες για την ειρήνη στην Λιβύη».

Όλες αυτές οι αντιμαχίες συμβαίνουν κι ενώ σήμερα στις 15:10 ώρα Ελλάδος αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη στην γερμανική Καγκελαρία.

Διαβάστε επίσης:

Νέα πυρά Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης παίζει το λάθος παιχνίδι»

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή εθνική επιλογή η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Τελευταία τροποποίηση στις 18:36 - 19 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.