ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερψηφίστηκε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

21:54 - 05 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Υπερψηφίστηκε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο – Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις κατηγορίες του τελευταίου για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

Ειδικότερα, ναι επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ 56 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί σειρά άρθρων του νομοσχεδίου ενώ το ΚΚΕ ζήτησε να διεξαχθεί και επί της αρχής του.

Σημειώνεται ότι με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

«Πολυνομοσχέδια, όπως αυτό, που προκαλούν ριζικές ανατροπές και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας, δεν μπορούν να ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο σε υπολειτουργία με την παρουσία 60 μόνο βουλευτών από τους 300 του Κοινοβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη Βουλή.

Η απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις για παραβίαση του συντάγματος ενώ μίλησε για μια «αμήχανη» κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκίνησε λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε της απόφασης για την ψήφιση νομοσχεδίων με επιστολική ψήφο, διευκρινίζοντας ότι «αποφασίστηκε να μην γίνει χρήση του συντάγματος που επιτρέπει να νομοθετούν οι επιτροπές».

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επανήλθε κάνοντας λόγο για «έμμεση ομολογία» ότι η επιστολική ψήφος δεν θα επαναληφθεί και υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα, η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν μπαίνει σε καραντίνα...».

Τελευταία τροποποίηση στις 02:41 - 06 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.