ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την οικονομία

21:24 - 06 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Απάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, που τοποθετήθηκε για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση.

«Αφού πιστεύουν ότι η πρόβλεψη για ύφεση 9,7% είναι λάθος, να το πουν και στον κ. Μητσοτάκη να μην βγαίνει να λέει 10% και εκτίθεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Χαρίτσης ακολούθως απαντά στις κατά καιρούς αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ «Όταν λένε ότι από την πρώτη στιγμή  είχαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να θυμούνται ότι κρατάμε πολύ καλό αρχείο. Το αυτό ισχύει και για τις φράσεις «ο ΣΥΡΙΖΑ ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» και «ΣΥΡΙΖΑ και ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες. Όπως επίσης, ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος «ξύνεται σε γκλίτσες», μας κατηγορούν για την ύφεση 0,7% το 2015 οι άνθρωποι που έχουν στο ενεργητικό τους ύφεση 7,3% και 3,2%, οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν την χώρα, οι άνθρωποι που παρέδωσαν άδεια ταμεία, οι άνθρωποι που δεν ρύθμισαν ποτέ το χρέος. Οι ίδιοι άνθρωποι που παρέλαβαν ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο του 2019 και πριν τον κορονοϊό, μέσα σε ένα εξάμηνο, κατάφεραν να την ρίξουν στο 1%. Μας κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας  οι άνθρωποι που επειδή δεν έχουν καμία αίσθηση τι θα γίνει στην οικονομία και κανένα σχέδιο να το αντιμετωπίσουν, λένε όλα τα πιθανά νούμερα για να μπορούν μετά να πουν ότι έπεσαν μέσα...».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.