ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα

18:47 - 08 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξέφρασε την άποψη την Παρασκευή ότι μετά την πρόσκαιρη χαλάρωση οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις και η εικόνα στη χώρα είναι γενικά καλή. Δεν εντοπίζονται, όπως είπε, παραβατικές συμπεριφορές. Αν συνεχίσουμε έτσι και δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τον κορονοϊό, οι μετακινήσεις σε ολόκληρη τη χώρα θα απελευθερωθούν.

«Φαίνεται ότι η Ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. Είναι προτιμότερο να πάμε αργά παρά να γυρίσουμε πίσω» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε βέβαια πως οι έλεγχοι γίνονται κανονικά και έγιναν μάλιστα δύο συλλήψεις ιδιοκτητών καφέ – μπαρ που λειτούργησαν παράνομα τα καταστήματα τους. Στους συλληφθέντες επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ είπε ο κ. Χαρδαλιάς και διευκρίνισε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί από τις αρμόδιες αρχές 18 παραβάσεις και 19 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στις υπαίθριες συναθροίσεις είπε:  Από Δευτέρα μέχρι σήμερα υπάρχει ανατροπή του τοπίου... Η εικόνα είναι πλέον διαφορετική και φαίνεται ότι συντριπτικά ο λαός έχει αντιληφθεί τι πρέπει να κάνει. Κάποιοι ελάχιστοι θέλοντας και μη μέσα από τις συστάσεις παίρνουν το μήνυμα για το τι πρέπει να κάνουν. 

Εφόσον λοιπόν δεν έχουμε κάποια "επιστροφή" του κορονοϊού και τα κρούσματα συνεχίσουν να είναι λίγα σε καθημερινή βάση, τότε από τις 18 Μαϊου θα επιτρέπονται και όλες οι μετακινήσεις. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να ξεκινήσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.