ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Πήγα για «επιθεώρηση» στο καταφύγιο

18:42 - 03 Ιουν 2020 | Πολιτική
Τραμπ: Πήγα για «επιθεώρηση» στο καταφύγιο
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει ασφαλώς να περάσει την εικόνα του φοβισμένου προέδρου που κρύβεται στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου. Παραδέχθηκε πως βρέθηκε εκεί, καθώς φούντωναν οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, αλλά όχι για να κρυφτεί. Πήγε για να επιθεωρήσει το χώρο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας συνόδευσαν τον Αμερικανός πρόεδρο σε αυτό το καταφύγιο.

«Πρόκειται για ψευδή πληροφορία», είπε ο Τραμπ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Fox, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρα όταν πήγε στο καταφύγιο. Πρόσθεσε ότι έχει πάει «δύο ή τρεις φορές» τις τελευταίες ημέρες, όμως πάντα για να κάνει «επιθεώρηση».  

Τα αμερικανικά ΜΜΕ σημειώνουν πάντως πως σε αυτό το ασφαλές καταφύγιο είχε οδηγηθεί ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Δεν ζήτησα να απομακρυνθούν διαδηλωτές

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε επίσης πως έδωσε εντολή να διαλυθούν οι διαδηλωτές προκειμένου να φωτογραφηθεί στην πλατεία Λαφαγιέτ στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι ουδέποτε ζήτησε να απομακρυνθούν διαδηλωτές από την πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον, προκειμένου να πάει στην εκκλησία που είχε υποστεί ζημιές την προηγούμενη μέρα και να φωτογραφηθεί κρατώντας τη Βίβλο.

Επίσης, διέψευσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν πολλοί από αυτούς αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. «Όταν πήγα (σ.σ. στην εκκλησία) δεν είπα: Διώξτε τους. Δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον φυλετικό ρατσισμό στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ρωτήθηκε και σχολίασε πως "είναι ένα λυπηρό πρόβλημα", χωρίς, πάντως, να αναπτύξει το θέμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.