ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Κόλαφος για το ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για Novartis

11:54 - 26 Ιουν 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Κόλαφος για το ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για Novartis
Ο Υπουργός βρέθηκε προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά και δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για το συμβιβασμό της αμερικανικής δικαιοσύνης με τη Novartis αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

 Σε σχολιασμό της επικαιρότητας προχώρησε σε συνέντευξη του το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Για την υπόθεση Novartis ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «η απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης περί συμβιβασμού με τη Novartis δημοσιεύθηκε ολόκληρη και γράφει ρητώς ότι η εταιρεία  πληρώνει πρόστιμο διότι με αθέμιτες πρακτικές προκάλεσε υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων της από γιατρούς και άλλους λειτουργούς της υγείας. Το κείμενο δεν λέει  τίποτα για Υπουργούς, δεν λέει τίποτα για κυβερνήσεις. Άρα τι ακριβώς να πει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας είχαν φάει τόσα χρόνια για την έρευνα του FBI που θα βγάλει τα φοβερά στοιχεία για τους Έλληνες πολιτικούς και η έρευνα του FBI έκλεισε με ρητή αναφορά σε μη πολιτικούς».

Λάβρος εμφανίστηκε ο Υπουργός και κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης: «Η χθεσινή εξέλιξη στην Αμερική είναι ένας πραγματικός κόλαφος για την ελληνική δικαιοσύνη και για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν χειριστεί μέχρι σήμερα αυτή την υπόθεση.Σήμερα το ελληνικό δημόσιο παρακολουθεί τη Novartis Hellas να πληρώνει συνολικά 300 εκατομμύρια πρόστιμο στο Αμερικανικό κράτος, αλλά μηδέν ευρώ στο Ελληνικό κράτος» ανέφερε.

Για την κυρία Τουλουπάκη ο Υπουργός δήλωσε τα παρακάτω:

«Ξέρετε ότι η κυρία Τουλουπάκη στην απολογία της έχει παραδεχθεί ότι έχει παραβιάσει το Σύνταγμα;  Ξέρετε γιατί το έχει παραδεχθεί;  Γιατί λέει ότι  ο λόγος που έστειλε στη Βουλή τον φάκελο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας είναι γιατί ήταν πεπεισμένη ότι βάσει της έως τότε νομολογίας το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ήταν υπουργικό αδίκημα. Και ξέρετε τι είπε μετά για να δικαιολογήσει την αλλαγή της άποψής της; Ότι ενώ αρχικά το σύνταγμα απαγόρευε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς να ασχοληθεί με αυτό το αδίκημα, επειδή η πλειοψηφία της Βουλής άλλαξε γνώμη αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το αδίκημα. Ξέρετε εσείς ότι μια απλή πλειοψηφία της Βουλής δεν μπορεί να αλλάξει το σύνταγμα και δεν το ξέρει η κυρία Τουλουπάκη;»

«Επειδή μας αρέσει η ανθρωποφαγία και θέλουμε να βλέπουμε πολιτικούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε να παραβιάζει ένας εισαγγελέας το σύνταγμα της χώρας και δεν θα μιλάει κανένας μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  Σε αυτό το σύνταγμα έχω ορκιστεί υπακοή ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου».

«Η κυρία Τουλουπάκη έχει δυο δρόμους αυτή τη στιγμή. Ή να μου ασκήσει δίωξη ή να μην μου ασκήσει. Το να με κρατάει σε ομηρία επ’ άπειρον δεν είναι δικαίωμά της. Τελεία. Θα πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα, ότι όταν ένας Εισαγγελέας εξόφθαλμα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών, ασχέτως αν είναι πολιτικά πρόσωπα, αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας».

Ειρωνικά εκφράζεται και για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει πάει χαμηλά, διότι αυτό το οποίο έγινε είναι κόλαφος για όλους αυτούς τους σκευωρούς».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 26 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.