ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Έρχονται προγράμματα πολύ μεγαλύτερα από το Εξοικονομώ

10:45 - 04 Αυγ 2020 | Πολιτική
Χατζηδάκης: Έρχονται προγράμματα πολύ μεγαλύτερα από το Εξοικονομώ
Προγράμματα με αισθητά μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, προανήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός στάθηκε στις δυνατότητες που προκύπτουν από τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης, ιδίως σε σχέση με ζητήματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Θα κάνουμε άλμα ποσοτικό από πλευράς χρηματοδότησης, έχουμε παραπάνω πόρους λόγω και του Ταμείου Ανάπτυξης, είναι στον πυρήνα του Ταμείου να ενισχύεται η οικονομία προστατεύοντας το περιβάλλον» σημείωσε.

Για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ δήλωσε ότι οι πόροι του ανέρχονται σε 850 εκατ. ευρώ σε αυτή τη φάση, αλλά αποτελεί «πρόλογο», καθώς θα ακολουθήσουν αρκετά αλλά προγράμματα και από το Ταμείο κι από το ΕΣΠΑ κάθε χρόνο. «Επομένως το Εξοικονομώ θα φαίνεται πολύ μικρό από δω και πέρα» εξήγησε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης από τα προγράμματα εξοικονόμησης έχουν ωφεληθεί 130.000 δικαιούχοι από το 2010 έως σήμερα, ενώ στο εξής στόχος είναι να καλύπτονται 60.000 δικαιούχοι κάθε χρόνο. 

«Ο προϋπολογισμός που καλύπτουμε πάει μέχρι τις 50.000 ευρώ και η ένταση των ενισχύσεων είναι πολύ μεγαλύτερη για τη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία φτάνει μέχρι 85% της δαπάνης, ενώ σε λιγνιτικές περιοχές φθάνει μέχρι το 95%. Πέραν αυτών υπάρχει και 10% μπόνους για πολύ υψηλότερου επιπέδου ενεργειακή αναβάθμιση. «Καλύπτουμε και τα έξυπνα σπίτια συσκευές με αισθητήρες όχι μόνο μόνωση» διευκρίνισε ο υπουργός Ενέργειας.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ ξεκινά από 2 Νοεμβρίου ενώ θα υπάρξει χρόνος ενημέρωσης για τους πολίτες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.