ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος και με τη «βούλα» το φαξ στο Δημόσιο

15:25 - 11 Σεπ 2020 | Πολιτική
«Ένα από τα 232 άρθρα του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιλαμβάνει την κατάργηση του φαξ στο Δημόσιο, καθώς υπάρχει η ανάγκη να περάσουμε σε νέες τεχνολογίες».

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή, μεταξύ άλλων, μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Τόνισε ότι θα υπάρξει σύντομα μεταβατική περίοδος ενώ εναλλακτικά θα δημιουργηθεί η θυρίδα του πολίτη που θα είναι ένα ψηφιακό γραμματοκιβώτιο.

Για παράδειγμα όπως ανέφερε, μια υπεύθυνη δήλωση που επιθυμείς να σταλεί σε μια υπηρεσία, δεν θα χρειάζεται να κάνεις ο ίδιος τη διαδικασία μέσω του gov.gr αλλά θα υπάρχει ήδη στην θυρίδα σου.

Σημείωσε παράλληλα ότι νομοθετείται στην Ελλάδα ο προσωπικός αριθμός που θα είναι 12ψηφιος, θα έχει ως βάση του το ΑΦΜ και άλλα τρία ψηφία και θα αναγράφεται και στις νέες ταυτότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει -μεταξύ άλλων- στις ζωές μας και τον νέο Προσωπικό Αριθμό κάθε πολίτη για τις συναλλαγές με το Δημόσιο.

Ο Κώδικας, που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Πιερρακάκη, ενσωματώνει, ωστόσο, κι άλλες σημαντικές αλλαγές, στις οποίες αναφέρθηκε και ο υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reporter.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 11 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.