ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ-Σήμερα έχουμε 941

09:21 - 22 Σεπ 2020 | Πολιτική
Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ-Σήμερα έχουμε 941
Το σύστημα υγείας ενισχύεται συνεχώς ώστε να αντιμετωπίσει με επάρκεια τα νέο κύμα της πανδημίας. Αυτό τονίζεται από υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπ. Υγείας, που μίλησαν στο Reporter.gr. Όπως τονίζεται έχουν προχωρήσει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 6.800 προσλήψεις υγειονομικών, εκ των οποίων 4.000 είναι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Μάλιστα όσοι έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ αναμένεται να μονιμοποιηθούν, όπως αναφέρεται, τα επόμενα χρόνια μέσα από ισχυρή μοριοδότηση.

Παράλληλα, τρέχει η κάλυψη 2.250 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών, όπως και 81 θέσεων μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Οι 16 από αυτές είναι θέσεις Διευθυντών και οι 64 Επιμελητών Α’ και Β’. Η πλειοψηφία των θέσεων, και πιο συγκεκριμένα οι 49 από τις 81, αφορά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.

Σε σχέση, δε, με τις ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χτες στο κεντρικό δελτίο του Alpha, τόνισε ότι υπάρχουν σήμερα 941 κρεβάτια. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 941.

Το 2018 η λίστα αναμονής για ΜΕΘ στην Αττική ήταν 35 άτομα και δεν είχαμε κορονοϊό. Σήμερα στην Αττική έχουμε 99 κρεβάτια κενά.

Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τα στοιχεία τα οποία του έδωσαν προφανώς συνεργάτες του και ενδεχομένως πρώην Υπουργοί» τόνισε και προσέθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να κάνουμε ανακοίνωση ότι μένουν 22 μόνο κρεβάτια αδιάθετα στην Αττική. Είναι λυπηρό, είναι θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση, λυπάμαι πραγματικά. Το Σεπτέμβριο του 2018 είχαμε 35 άτομα λίστα αναμονής στην Αττική για να βρουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ και δεν είχαμε κορονοϊό. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, με τη δική μας διακυβέρνηση, έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική εν μέσω πανδημίας.

Δηλαδή, έχουμε 62 κενές κλίνες ΜΕΘ non-Covid αυτή τη στιγμή, περιμένουν εγκεφαλικά, τροχαία, καρδιακά, καρκίνους, σοβαρά χειρουργεία και 37 κενές κλίνες ΜΕΘ-Covid. Και συνεχίζουμε να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε 409 κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 565 σε όλη την Ελλάδα. Καλό είναι, λοιπόν, να προσέχουμε τι λέμε, πώς το λέμε και τι εντυπώσεις δημιουργούμε στους συμπολίτες μας».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.