ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για μόνιμο ελλιμενισμό στη Σούδα το ελικοπτεροφόρο Hershel «Woody» Williams

13:15 - 29 Σεπ 2020 | Πολιτική
Για μόνιμο ελλιμενισμό στη Σούδα το ελικοπτεροφόρο Hershel «Woody» Williams
Μία από τις σημαντικές ανακοινώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίας του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Κρήτη ήταν πως η Σούδα θα γίνει έδρα μόνιμου ελλιμενισμού ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πλοία, του Hershel William.

«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις από κοινού δηλώσεις του με τον Αμερικανό υπουργό

«Στο έδαφος της Σούδας απλώνονται οι συμμαχικές δυνάμεις και επικοινωνίες μας, στα νερά της διεξάγονται κοινές ασκήσεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός για  να αποκαλύψει πως η Σούδα θα γίνει έδρα μόνιμου ελλιμενισμού ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πλοία, του Hershel William.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη και ο κ. Πομπέο, σημειώνοντας πως αποτελεί... μήνυμα στην Τουρκία. «Έχουμε πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, σας βλέπουμε σαν πυλώνα σταθερότητας. Το Herschel Williams θα έρθει για μόνιμο ελλιμενισμό στο ναύσταθμο της Σούδας. Είναι μια τέλεια επιλογή και μια πολύ σημαντική εξέλιξη, γιατί η Ρωσία αποσυντονίζει την περιοχή, όπως έκανε στη Λιβύη» τόνισε ο Μάικ Πομπέο.

«Πιστεύουμε στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και στηρίζουμε όλες τις ενέργειες για την ευημερία της περιοχής» πρόσθεσε και κατέληξε «είστε ένα φως στην περιοχή και καλός φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το συγκεκριμένο πλοίο πήρε το όνομά του, τον Ιανουάριο του 2016, από τον πεζοναύτη Hershel «Woody» Williams ο οποίος στις ΗΠΑ είναι διάσημος για τον ηρωισμό που έδειξε στη μάχη της Ιβο Τζίμα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για την οποία και βραβεύτηκε με μετάλλιο από τον πρόεδρο Τρούμαν στις 5 Οκτωβρίου 1945.

Το πλοίο υποστηρίζει τη «φιλοξενία» ελικοπτέρων ΜΗ-53 και MH-60, ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις για προσωπικό 250 ατόμων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 29 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.