ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μενδώνη: Χωρίς σινεμά και θέατρο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο

14:35 - 11 Οκτ 2020 | Πολιτική
Μενδώνη: Χωρίς σινεμά και θέατρο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο
Για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στον χώρο του θεάματος μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την υπουργό οι κλάδοι του πολιτισμού στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας, ενώ η κατάσταση στις επαγγελματικές σχέσεις είναι χαοτική.

Υπογράμμισε πως χωρίς κινηματογράφο και θέατρο όλος ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πραγματικά δύσκολος για τους πολίτες. Συγκεκριμένα, η υπουργός τόνισε πως «αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο».

«Έτσι, λοιπόν, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης παραστάσεων με όλες τις δυνατές όμως και επιβεβλημένες προφυλάξεις», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Πολιτισμού, επίσης, οργανώνει μια καμπάνια προκειμένου να πεισθεί το κοινό ότι το ζωντανό θέαμα παραμένει ασφαλές. «Ήδη συνομιλούμε προκειμένου να πάμε σε μια επιδότηση δίκαιη που θα καλύπτει και θα ενισχύει σωστά το σύνολο των παραγωγών», σημείωσε η κ. Μενδώνη και συμπλήρωσε πως τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ, το πρωί της Δευτέρας και θα περιγράφεται λεπτομερώς τι θα γίνει.

Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ο κατάλληλος κλιματισμός, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η μη ύπαρξη διαλείμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.