ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Προωθήθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού

18:52 - 11 Νοε 2020 | Πολιτική
Ευρωκοινοβούλιο: Προωθήθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού
Δρομολογείται η εξέταση της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού και την εκτέλεση της σε βάρος του καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι ανακοίνωσε πως ξεκινά η διαδικασία ώστε να εξεταστεί το αίτημα άρσης ασυλίας του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή.

Το αίτημα της Ελλάδας για άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού περνάει στα χέρια της επιτροπής Νομικών Θεμάτων, όπως, όμως , διευκρινίζεται, από τα ευρωπαϊκά όργανα προηγούνται άλλα αιτήματα και δεν είναι γνωστό πότε θα εξεταστεί. 

Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει μόνο κεκλεισμένων των θυρών και με φυσική παρουσία των μελών της. Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να συνεδριάσει με φυσική παρουσία λόγω κορονοϊού. Χθες όμως οι νομικές υπηρεσίες – κατά πληροφορίες- έδωσαν το πράσινο φως να γίνει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και μάλιστα "χωρίς καθυστέρηση" και συνεπώς αρχίζει η διαδικασία άρσης της ασυλίας και του Λαγού.

Πριν τον Λαγό προηγούνται όμως και άλλοι ευρωβουλευτές, όπως για παράδειγμα οι Καταλανοί που έχουν καταδικαστεί στην Ισπανία για τη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος το 2017 για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.