ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δημοσιεύστε τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

19:34 - 03 Δεκ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δημοσιεύστε τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
Ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας», αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και άσκησε εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημά του για να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες περί διπλής καταγραφής των κρουσμάτων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως "έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις που φέρνουν στο φως παραλήψεις για την διαχείριση της κρίσης και προβληματιζόμαστε για το αν η επιστημονική κοινότητα που τόσο επικαλείστε είχε και έχει στις κρίσεις που κάνει για τις συστάσεις που δίνει για τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν τα σωστά δεδομένα και αν τα έχει εγκαίρως. Αναφέρομαι για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το παράλληλο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και μιας ιδιωτικής πλατφόρμας που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του ΕΟΔΥ. Μια διπλή καταγραφή που μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει σε ελλειπή καταγραφή των κρουσμάτων και με αποτέλεσμα η επιτροπή των ειδικών να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως την χρονικότητα. Όλα αυτά την στιγμή που καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ. Ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον εκπρόσωπο του να λέει ψέματα. Να αρνείται την ύπαρξη διπλής καταγραφής και να αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Τι πιο απλό; Δημοσιότητα και διαφάνεια. Να έχουν τα κόμματα εδώ στην κοιτίδα της Δημοκρατίας τα στοιχεία".

Κάλεσε μάλιστα προσωπικά τον πρωθυπουργό να δώσει τα στοιχεία και τα πρακτικά.

"Ο Πρωθυπουργός διαχειρίζεται προσωπικά την πανδημία και μονίμως λέει ότι βασίζεται στις εισηγήσεις ειδικών", τόνισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε για ακόμη μία φορά να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.