ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης:Δεν υπάρχει έξαρση αστυνομικής βίας-Σπίρτζης: Φρένο στο «ξεσάλωμα» ακροδεξιών θυλάκων

15:52 - 09 Δεκ 2020 | Πολιτική
Χρυσοχοΐδης:Δεν υπάρχει έξαρση αστυνομικής βίας-Σπίρτζης: Φρένο στο «ξεσάλωμα» ακροδεξιών θυλάκων
«Οι αριθμοί δεν επιβεβαιώνουν έξαρση της αστυνομικής βίας» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή την Πέμπτη, μετά τις σχετικές καταγγελίες από την αντιπολίτευση.

 Ο υπουργός είπε πως στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου έγιναν 350 προσαγωγές και έθεσε προς την αντιπολίτευση τα ερωτήματα «καταγγέλθηκε βία ; Υπήρξαν τραυματισμοί ;»

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου σημειώνοντας πως έγιναν εξαιρέσεις επειδή υπήρχαν πολιτικά κόμματα, ενώ υπενθύμισε ότι ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό με τη σύλληψη γυναικών στο Σύνταγμα. Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε πάρει καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση φαινομένων υπέρμετρης βίας στο Σώμα της Αστυνομίας παρά το γεγονός ότι υπήρξαν 400 περιστατικά στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ιδιαίτερα επικριτικός προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το αστυνομικό κράτος που επιχειρεί να εδραιώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προ.Πο: «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η συγκυρία έφερε να συμπέσει λίγες μέρες μετά την έναρξη της συζήτησης στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, η μέρα μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η βία με όποιο άλλοθι κι αν ασκείται από την κυβέρνηση, είτε με άλλοθι την τάξη, είτε με άλλοθι τον κορωνοϊό, είναι μία πολιτική που δεν φέρνει αποτελέσματα κοινωνικής ειρήνης, δημοκρατίας. Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να γεννά βία».

«Όταν, δε, βλέπουμε να ασκείται βία από ακροδεξιούς θύλακες μέσα στην αστυνομία, βλέπουμε ότι τα φαινόμενα, οι συμπεριφορές, τα πρότυπα που βγαίνουν από το ελληνικό κράτος απέχουν πάρα πολύ από οποιαδήποτε δημοκρατική θεώρηση και εκδοχή. Ταυτίζονται πολλές τέτοιες ακραίες ομάδες μέσα στην αστυνομία με τον φασισμό», συμπλήρωσε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.