ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι στρατηγικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής για το 2021

09:00 - 23 Δεκ 2020 | Πολιτική
Οι στρατηγικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής για το 2021
Στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, εκτός από τον απολογισμό του 2020 έγινε και μία πρώτη καταγραφή των βασικών στόχων για το 2021, όπως αποτυπώνονται στο "Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής".

Το «Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2021» παρουσίασαν ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για ένα μελετημένο πρόγραμμα, με τακτικούς στόχους και στρατηγικές κατευθύνσεις για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Όπως τόνισαν, οι δράσεις του κατανέμονται ανά Υπουργείο και αποκρυσταλλώνονται σε μορφή συγκεκριμένων μέτρων τα οποία έχουν κοστολογηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Πρόκειται για έναν συνδυασμό μεταρρυθμίσεων με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και άμεσων έργων του 2021, όπως είναι για παράδειγμα, ο ΒΟΑΚ, ο άξονας Πατρών-Πύργου, η επέκταση του Μετρό στην Αθήνα και η πρόοδος του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μας και τα νέα σωφρονιστικά καταστήματα στην Αττική και στην Κρήτη.

Στο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021, συνεχίζεται η διευκόλυνση των νέων επενδύσεων, η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), ο εκσυγχρονισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ενώ στον Δημόσιο Τομέα, μαζί με τη νέα διαδικασία προσλήψεων, προωθείται η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και η αποκέντρωση μέσω των «έξυπνων πόλεων». 

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδίου, και το 2021, παραμένει η Κοινωνία. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων. Τη δημιουργία ευκαιριών για όλους με γνώμονα την αύξηση της απασχόλησης, χωρίς αποκλεισμούς. Εργασία, Εκπαίδευση και Υγεία συνθέτουν ένα συνεκτικό τρίπτυχο στο Κυβερνητικό Σχέδιο 2021. Γι’ αυτό και ως επιμέρους ειδικός στόχος για το 2021 τίθεται η ολοκλήρωση του νέου Ε.Σ.Υ. με τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.