ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρίδου:Το τρένο του εμβολιασμού ξεκίνησε-Γιατί επιλέχθηκαν οι άνω των 85

19:55 - 11 Ιαν 2021 | Πολιτική
Θεοδωρίδου:Το τρένο του εμβολιασμού ξεκίνησε-Γιατί επιλέχθηκαν οι άνω των 85
«Αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τους εμβολιασμούς» η έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Εξήγησε ότι επιλέχθηκε να λάβουν προτεραιότητα τα άτομα 85 ετών και άνω, καθως η γήρανση του ανοσολογικού συστήματος και η ύπαρξη υποκείμενων νοσημάτων επιβαρύνουν την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Άλλωστε, πρόσθεσε «η ηλικία από μόνη της αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου», επομένως σε όλες τις χώρες η πρώτη ομάδα είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών.

«Τα νεώτερα άτομα έχουν ηθική υποχρέωση να φροντίσουν τα ηλικιωμένα άτομα να φτάσουν στους τόπους του εμβολιασμού» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης και των δύο δόσεων του σχήματος του εμβολιασμού ούτως ώστε αυτός να είναι αποτελεσματικός.

Με τους εμβολιασμούς τέθηκε το ζήτημα αν είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της κύησης.

Το εμβόλιο Covid φέρεται να είναι αδύνατο να έχει οποιαδήποτε επιβάρυνση ή στην έγκυο ή στο κύημα, σημείωσε πρόσθεσε ωστόσο ότι η επίσημη σύσταση είναι να μην γίνεται εμβολιασμούς σε εγκύους.

Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες και επιταχύνει, ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας να είμαστε αισιόδοξοι και να χαρούμε αυτό το ταξίδι.

Δείτε ΕΔΩ πώς θα κλείσετε ραντεβού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.