ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Μοριοδότηση γλωσσών και εμπειρίας στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ-Κόντρα με Πολάκη

20:18 - 11 Ιαν 2021 | Πολιτική
Βορίδης: Μοριοδότηση γλωσσών και εμπειρίας στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ-Κόντρα με Πολάκη
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την Δευτέρα(11/1), την προσμέτρηση της γνώσης ξένων γλωσσών και της εμπειρίας στους πανελλήνιους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΣΕΠ

Τοποθετούμενος στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με τίτλο "Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ" ο κ. Βορίδης είπε ότι επιφέρει νομοτεχνικές βελτιώσεις, με τις οποίες θα μοριοδοτηθούν οι ξένες γλώσσες και η εμπειρία.

Στις περιπτώσεις που θα απαιτείται συνέντευξη, αυτή θα περιγράφεται ως "δομημένη συνέντευξη", ενώ για τα διδακτορικά είπε ότι θα γίνονται αποδεκτά στην προκήρυξη "σύμφωνα με την ταξινόμηση του εθνικού αρχείου διδακτορικών διατριβών".

Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη στη Βουλή από τον τέως υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο και "υιοθετήθηκε" από τον κ. Βορίδη, έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, με την αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ που καταψήφισε) να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη 13/01/2021.

Μετακλητοί

Κατά τη συζήτηση τέθηκε επίσης το ζήτημα του ύψους του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, που σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν και έφτασαν τους 3.000.

Ο κ. Βορίδης απάντησε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μείωση στους μετακλητούς των υπουργείων και των συνεργατών των βουλευτών και οριακή αύξηση στους μετακλητούς συνεργάτες των δημάρχων.

"Μπήκατε υπουργός Εσωτερικών, για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας, θα μπορέσετε να επιτύχετε μια διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε όχι τη συντριπτική σας ήττα" εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης.

 Απαντώντας, ο κ. Βορίδης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θλίβεται και ανησυχεί ότι δεν τον ψηφίζουν οι απόδημοι. Εμείς, κατ' εντολήν της Βουλής θα οργανώσουμε τη συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές, είπε ο κ. Βορίδης τονίζοντας ότι τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν τον ψηφίζει ο κόσμος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.