ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ανακοινώσεις για lockdown στην Αττική-Τι μένει ανοιχτό-Οι επιτρεπόμενες μετακινήσεις

13:31 - 10 Φεβ 2021 | Πολιτική
Οι ανακοινώσεις για lockdown στην Αττική-Τι μένει ανοιχτό-Οι επιτρεπόμενες μετακινήσεις
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης το κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά και τι παραμένει ανοιχτό. Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 τις καθημερινές και 18:00-05:00 και τα Σαββατοκύριακα. Δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης, ενώ παραμένουν και οι δεσμεύσεις για τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι η απόφαση για lockdown στην Αττική ελήφθη εξαιτίας δύο δεδομένων: της αύξησης των νοσηλειών και των μεταλλάξεων του ιού. «Η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού» υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης, ζήτησε ωστόσο να μην γίνεται κατάχρηση.

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού, ο κ. Χαρδαλιάς τόνιοσε πως επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας, για εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Για τους φοιτητές ισχύει η μετακίνηση από τον τόπο μόνιμης διαμονής στη σχολή, ενώ επιτρέπεται και η μετακίνηση για αγροτική συγκομιδή, με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.

Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.

Για τις μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν με πληρότητα 65%, ενώ τα πλοία θα ταξιδεύουν με πληρότητα 50%.

Εργασιακά

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ανέφερε πως στις δημόσιες υπηρεσίες, προτείνεται τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό και υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

Παραμένει ασφαλώς και η δυνατότητα αναστολής εργασίας, που όμως, πλέον πρέπει να προπαναγγέλεται και όχι να δηλώνεται εκ των υστέρων.

Λιανεμπόριο

Τις ανακοινώσεις για τη λειτουργία της αγοράς έκανε ο γγ Εμπορίου, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος είπε πως καταργείται το click away για τα καταστήματα λιανεμπορίου και παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Επίσης, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και τα οπτικά.

Ανοιχτά παραμένουν τα περίπτερα, ενώ κλείνουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Κατ΄εξαίρεση για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου θα μπορούν να λειτουργήσουν με click away και click inside τα ανθοπωλεία.

Οι επιχειρήσεις εστίασης, συνεχίζουν να λειτουργούν με τις μεθόδους take away, drive-through και delivery.

ΚΤΕΟ, βενζινάδικα και συνεργεία επίσης θα λειτουργούν.

Αναλυτικά τα Μέτρα Λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων στην Περιφέρεια Αττικής, για το διάστημα από 11 έως 28 Φεβρουαρίου έχουν ως εξής:

11 28

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 10 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.