ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά για #metoo: Η στιγμή είναι μεγαλύτερη απ’τις κομματικές μικρότητες

17:23 - 21 Φεβ 2021 | Πολιτική
Γεννηματά για #metoo: Η στιγμή είναι μεγαλύτερη απ’τις κομματικές μικρότητες
Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζει το ελληνικό #Metoo, ύστερα από τις εξελίξεις στον χώρο του θέατρο και τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επαναλαμβάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης στον διορισμό Λιγνάδη κάνοντας λόγο για πολιτική ευθύνη.

Επιπλέον προσάπτει στην κυβέρνηση καθυστερημένη αντίδραση, αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης.

Ακολουθεί η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον διορισμό Λιγνάδη, την καθυστερημένη αντίδραση και την προσπάθεια συγκάλυψης είναι σαφής, αντικειμενική και δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί.

Από την άλλη, το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο κι ακηδεμόνευτο. Να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες. Τις φωνές των θυμάτων που σπάνε το φόβο και τη σιωπή πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τις ακούσουμε με σεβασμό και να τις υπερασπιστούμε όλοι από κοινού. Ούτε να τις καπελώσουμε ούτε να τις φιμώσουμε. Να τις αναδείξουμε με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αλλιώς μέσα από την ανούσια κομματική αντιπαράθεση, θα αποθαρρύνουμε τα θύματα.

Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις, ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του.

Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες. Τα θύματα μας διδάσκουν το ένα μετά το άλλο με το θάρρος τους. Ας αντλήσουμε ως πολιτικό σύστημα απ’ αυτό το θάρρος.

Αν μη τι άλλο τους χρωστάμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.