ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη για τη συγκάλυψη στον Λιγνάδη-Διώξτε τη Μενδώνη

12:51 - 25 Φεβ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη για τη συγκάλυψη στον Λιγνάδη-Διώξτε τη Μενδώνη
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνει από τη θέση της την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο για πάνδημη απαίτηση του πολιτισμού και της Τέχνης. Είστε πολιτικά εκτεθειμένος γιατί ανεχθήκατε συγκάλυψη από τη μεριά της κας. Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Γιατί δεν επιδείξατε και στην περίπτωση Λιγνάδη τα ίδια αντανακλαστικά που επιδείξατε στην περίπτωση Μπεκατώρου; Τι σας φόβησε; Τι σας έκανε να οργανώσετε όλη αυτή την επιχείρηση συγκάλυψης, χωρίς να υπολογίσετε τι σήμα δίνετε στα θύματα κ.α;

"Πόση χυδαιότητα μπορεί να χωρέσει στην πολιτική σας σκοπιμότητα", είπε συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας πως είναι ανήκουστο να συνδέεται η υπόθεση Λιγνάδη με τις επενδύσεις στο Ελληνικό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε ακραίες αναφορές σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στα social media, σε συνέχεια της πρόκλησης που του απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης στη δική του ομιλία. Υπενθύμισε, ωστόσο, πως ο κ. Μητσοτάκης όσο ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πολλές φορές επιτεθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα με ψεύδη από τα social media, όπως το ότι ο πατέρας του ήταν συνεργάτης της χούντας.

Ο κ. Τσίπρας επίσης επέμεινε πως υπάρχει πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση: «Δεν πρόκειται να δικάσουμε και καταδικάσουμε κανένα. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Όμως, ας αναρωτηθούμε όλοι μας: υπάρχουν μόνο βαρύτατες ποινικές ευθύνες; Δεν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες που συγκροτούν πολιτικό σκάνδαλο; Δεν έγινε μπροστά στα μάτια όλων μας μια άκομψη προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν επιχειρήθηκε να εμφανιστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη ως μια υπόθεση για το τίποτα; Δεν επιχειρήθηκε να εμφανιστούν οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας; Αν κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείτε, είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας. Μια βαριά σκιά πλανιέται πίσω και πάνω από εσάς. Εϊναι η σκιά της υπουργού Πολιτισμού, που σύσσωμος ο κόσμος των τεχνών ζητά επιτακτικά να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί» υπογράμμισε.

«Την σκιά της κυρίας Μενδώνη που επιμένετε να την προστατεύετε και στηρίζετε παρά την κατακραυγή του κόσμου της τέχνης. Δήθεν επειδή ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό. Απαλλάξτε τον χώρο του πολιτισμού από την παρουσία της, γιατί είναι βαριά εκτεθειμένη για τον τρόπο που επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Λιγνάδη. Δεν ακούτε κ. Μητσοτάκη την βουή που έρχεται από τον κόσμο της τέχνης και την κοινωνία. Δεν ακούτε ή μάλλον κάνετε ότι δεν ακούτε την πανδημη απαίτηση για αποπομπή της υπουργού σας. Επιλέγετε να ξεπλυθεί πολιτικά» επισήμανε.

Κλείνοντας κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει την αυτοκριτική της και να αναζητήσει τους υπεύθυνους για τα προβλήματα του τόπου "εντός των τειχών".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 25 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.