ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατηγορώ Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε πια!

14:17 - 12 Μαρ 2021 | Πολιτική
Κατηγορώ Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε πια!
Σφροδρό «κατηγορώ» στον Πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής το πρωί της Παρασκευής (12/3).

Η συζήτηση προκλήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αστυνομική βία, ωστόσο, ο ίδιος άνοιξε την ατζέντα με την ομιλία του. Στην έναρξη της ομιλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όσους κακοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την αστυνομική βία, αλλά και στον αστυνομικό που, όπως είπε, κακοποιήθηκε από χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη.

Στη συνέχεια, όμως, απευθύνθηκε ευθέως στον Πρωθυπουργό τον οποίο και κατηγόρησε ότι καλλιέργει κλίμα διχασμού, αντί για κοινωνική ειρήνη. Δεν είχατε την ευθιξία να πείτε μια συγγνώμη, να αναλάβετε έστω μέρος της ευθύνης για την αποτυχία, συνέχισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. 

Επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας την ένταση και τον διχασμό, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της προκαλεί την κοινωνική οργή: "Υπάρχει οργή, αλλά δεν είναι των μπαχαλάκηδων, είναι των νοικοκυραίων. Αυτή την οργή να φοβάστε, σημείωσε, μιλώντας για την οργή των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, μιας μεσοαστικής συνοικίας, όπως την αποκάλεσε".

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε: "Κύριε Μητσοτάκη, αποτύχατε στην πανδημία και την οικονομία. Στρέφεται τώρα την αποτυχία σας στο διχασμό. Δεν μπορείτε πια και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προκαλέσετε μεγαλύτερη ασφυξία. Η ενότητα που έχτιζε ένα χρόνο η κοινωνία μας είναι το μεγάλο της όπλο. Δεν μπορείτε πια, αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη, αυτή την ενότητα να τη διαφυλάξουμε με κάθε κόστος".

Δευτερολογία Τσίπρα

Στη δευτερολογία του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε ασυνάρτητη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ που είναι πέντε συνεχόμενους μήνες σε lockdown. Μιλάτε για 1200 κλίνες ΜΕΘ, αλλά 100 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε και στην «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θύματα της αστυνομικής βίας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «εκφυλισμό της συγγνώμης με την στάση του σώματός σας και το χαμόγελό σας».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη για «φθηνά επιχειρήματα» και «προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ. «Δεν προστατεύει τη δημόσια τάξη. Είναι δημόσιος κίνδυνος. Να διαλυθεί η ομάδα», είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας τη οργάνωση διακομματικής επιτροπής για τη σύσταση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Τέλος, τόνισε πως «οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένοι, να μην είναι ντυμένοι με τέτοιες στολές όπως σήμερα και ο πολίτης να τους αισθάνεται δίπλα του και όχι απέναντί του».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 12 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.