ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Άλμα ανάκαμψης μετά την πανδημία

11:20 - 21 Μαρ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Άλμα ανάκαμψης μετά την πανδημία
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνει μέσα από συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής μήνυμα αισιοδοξίας προς τους Έλληνες πολίτες, αναγνωρίζοντας την κόπωση έπειτα από ένα έτος περιορισμών. Εκτιμά, ωστόσο, πως πράγματι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας και δηλώνει πως "η Ελλάδα θα τα καταφέρει".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται άμεσα "μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου".

Επίσης, υπογραμμίζει ότι "την επόμενη μέρα" η Ελλάδα θα τα καταφέρει, καθώς πλέον υπάρχουν τόσο οι απαιτούμενοι χρηματοδοτικοί πόροι όσο και τα σχέδια των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων.

Δηλώνει βέβαιος ότι μετά τον κάβο της πανδημίας - τον οποίο χαρακτηρίζει "τελευταίο κάβο της περιπέτειας"- η χώρα θα κάνει άλμα δεκαετίας στον τομέα της ανάπτυξης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς στόχος του είναι η κυβέρνηση να κριθεί για τη συνολική πολιτική της, και για τα συγκεκριμένα "παραδοτέα" που αφορούν την ανάταξη της χώρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι "προτιμά τον δρόμο από τον νόμο" ενώ για το θέμα του καταδικασθέντος τρομοκράτη τονίζει ότι "η δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του Κουφοντίνα".

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι βασικός στόχος παραμένει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από κάποιο βαρύ νόσημα, και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι "φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και στο τέλος θα βγούμε νικητές". Εκτιμά ότι "παρά τις δυσκολίες η χώρα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες" και προσθέτει ότι "εάν η Ελλάδα είχε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, σήμερα θα θρηνούσαμε τα διπλάσια θύματα".

Αναφερόμενος τέλος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να τις μετατρέψει σε ευρωτουρκικές, και τονίζει ότι στο προσφυγικό η Ελλάδα επέτρεψε στην Ευρώπη να διαπραγματεύεται με την Τουρκία από θέση ισχύος, κρατώντας τα σύνορά της στον Έβρο πριν από ένα χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.