ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλυμνος: Επιστροφή στην κανονικότητα από τη Δευτέρα (24/5)

14:00 - 20 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Κάλυμνος: Επιστροφή στην κανονικότητα από τη Δευτέρα (24/5)
H επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στην Κάλυμνο, ολοκληρώθηκε. Στο νησί μετέβη σήμερα (20/5) μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο, με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και εκπρόσωπων όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Νοσοκομείο Καλύμνου κ.α.). Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η επιπλέον στήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών της Καλύμνου, η οποία υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου. Έγινε, επίσης, εκτενής αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί, καθώς και αναλυτική ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό τους ώστε να επανέλθει η Κάλυμνος στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Έπειτα από τη σύσκεψη, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε μια διά ζώσης σύσκεψη, ώστε να αξιολογήσουμε την επιδημιολογική κατάσταση, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σταθερή και δείχνει να είναι καλή. Να θυμίσουμε κάποια πράγματα: στις 29 Απριλίου είχαμε 154 κρούσματα στην Κάλυμνο. Φτάσαμε στα 300. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα 203. Και όλα δείχνουν ότι η πορεία τους είναι πτωτική. Πέρα από τα ενεργά κρούσματα, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι μας απασχολούν και οι στενές τους επαφές. Πολλώ δε μάλλον που από τις 516 στενές επαφές των κρουσμάτων αυτών που βρίσκονται εδώ, στο νησί, το 41% έχει συμπτώματα. Άρα, εκ προοιμίου τους αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπους που μπορεί να νοσήσουν. Όμως, επειδή ανήκουν σε στεγανοποιημένες αυτή τη στιγμή συρροές, δεν μας προβληματίζουν. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει στα επόμενα τρία 24ωρα, θεωρώ πως θα μπορούμε τη Δευτέρα να ανοίξουμε».

Βέβαια, διευκρίνησε πως το άνοιγμα  «δε σημαίνει τίποτα απολύτως». Όπως είπε «οι λόγοι που κλείσαμε είναι συγκεκριμένοι. Εάν οι λόγοι αυτοί επαναληφθούν, αντιλαμβάνεστε ότι είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσει το νησί. Άρα, κάνω έκκληση-παράκληση σε όσους πραγματικά αγαπούν το νησί -και όλοι αγαπάμε τα νησιά μας και θέλουμε να πάνε όλα καλά στην τουριστική περίοδο - ότι από τη Δευτέρα, αν πάνε όλα καλά, θα πρέπει να είμαστε δυο φορές πιο προσεκτικοί. Ας αποφύγουμε κάθε συνάθροιση, κοινωνική, θρησκευτική, οποιαδήποτε σύναξη που μπορεί να προκαλέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Διότι όλοι εσείς που είστε εδώ, ξέρετε ακριβώς γιατί η Κάλυμνος είναι στο σημείο που έχει βρεθεί εδώ».

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε το Τοπικό Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, όπου κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του, συνομιλώντας με στελέχη του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.