ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς για Σχίνο: Έχουν καεί 20.000 στρέμματα-Έρχεται δύσκολη νύχτα

18:14 - 20 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Χαρδαλιάς για Σχίνο: Έχουν καεί 20.000 στρέμματα-Έρχεται δύσκολη νύχτα
Τα δεδομένα για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και πλέον μαίνεται στη Δυτική Αττική και στις περιοχές των Μεγάρων και του Αλεποχωρίου, παρουσίασε σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης (20.5) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αμέλεια έπειτα από καύση άχρηστων υλικών σε ελαιώνα αποδίδεται από τις αρχές η πυρκαγιά που έχει καταστρέψει ήδη τεράστια δασική έκταση.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον Σχίνο και πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μπορεί το πρωί με τη συνδρομή ισχυρών επίγειων κι εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων να ήταν σε ύφεση, από το μεσημέρι ωστόσο συνεχίζει το καταστροφικό έργο της στα Γεράνεια, καθώς οι άνεμοι ενισχύθηκαν σημαντικά. 

«Θα είναι μια δύσκολη βραδιά», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για την μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας.

Όπως είπε, έως τώρα έχουν καεί 20.000 στρέμματα, σημειώνοντας ότι «όλος ο μηχανισμός του κράτους είναι εκεί», για να προσθέσει: «Δίνουμε μάχη σε δύσκολες συνθήκες».

Τόνισε ότι από χθες το βράδυ, οπότε ξεκίνησε η πυρκαγιά από καύση υλικών σε ελαιώνα, έγιναν διαδοχικές απομακρύνσεις για προληπτικούς λόγους από την περιοχή.

Πρόσθεσε ότι κινητοποιήθηκαν 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.