ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Διάσπαρτα μέτωπα σε Κορινθία, Αττική-Πάνω από 40.000 καμένα στρέμματα

10:05 - 21 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Διάσπαρτα μέτωπα σε Κορινθία, Αττική-Πάνω από 40.000 καμένα στρέμματα
Σε έκτακτη ενημέρωση το πρωί της Παρασκευής (21/5), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα από το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχινό Κορινθίας και μαίνεται ακόμα, καίγοντας διάσπαρτα μέτωπα. Οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι κάτοικοι πέρασαν μία δεύτερη εφιαλτική νύχτα στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, του Αλεποχωρίου και άλλων περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν αυτή την ώρα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της επιχείρησης. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον ίδιο, 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής και η προσπάθεια κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Καταστροφές σημειώθηκαν και σε κατοικίες.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, δόθηκε μεγάλη μάχη για να προστατευθούν κατοικίες, ενώ πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εκκενώσεις και εκδόθηκαν 4 μηνύματα  από το 112 σε τοπικό επίπεδο.

«Το βράδυ είχαμε δύο στοιχήματα, να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στα νότια και να ανασχεθεί η πορεία της προς τα Μέγαρα. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και δυνατούς ανέμους οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κέρδισαν το στοίχημα» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.