ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος για το «Συνέδριο γονιμότητας»-Απέσυρε την αιγίδα της η Σακελλαροπούλου

10:29 - 13 Ιουν 2021 | Πολιτική
Σάλος για το «Συνέδριο γονιμότητας»-Απέσυρε την αιγίδα της η Σακελλαροπούλου
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις θέσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο για το συνέδριο.

Ανάλογη αντίδραση από ΕΡΤ και ΑΠΕ που είχαν κάνει χορηγία επικοινωνίας του συνεδρίου, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο, να ανακοινώνει ότι αποσύρονται.

Το βίντεο της εκδήλωσης ήταν αυτό που προκάλεσε (και δικαίως) τις αντιδράσεις, καθώς εμφανίζεται μία γυναίκα ουσιαστικά να απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι ασχολήθηκε με την εκπαίδευσή της και την καριέρα της αντί να κάνει παιδιά.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, ο σάλος στα social media μεγάλος. Τοποθετήθηκαν μάλιστα και ορισμένα δημόσια πρόσωπα, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, οι οποίοι επίσης είχαν στηρίξει το συνέδριο. Έσπευσαν όμως να διαχωρίσουν τη θέση τους και να καταγγείλλουν το βίντεο.

Έτσι φτάσαμε και στην αντίδραση από τη μεριά της Πολιτείας, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αποσύρει την υποστήριξή της, έστω και με μικρή καθυστέρηση.

Το Συνέδριο διοργανώνουν γιατροί και καθηγητές μαιευτικής και γυναικολογίας, ενώ έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή στα πάνελ υπουργών, αλλά και μητροπολιτών. Επίσης, έχει προαναγγελθεί χαιρετισμός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.