ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκυλακάκης:Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ

13:46 - 17 Ιουν 2021 | Πολιτική
Σκυλακάκης:Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ελλάδα.2.0 παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν, σήμερα (17/6) υπογράμμισε ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2026 και θα δημιουργήσει 180.000 θέσεις εργασίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά ούτως ώστε η Ελλάδα να είναι στο πρώτο γκρουπ των χωρών της ΕΕ που θα λάβουν έγκριση απο την Ευρωπαική Επιστροπή για το Σχέδιο Ανάκαμψης. Και, όπως τόνισε, υπηρξαν πολύωρες παραγωγικές συνταντήσεις με την Κομισιόν προκειμένου να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου και μίλησε συγκεκριμένα στους παράγοντες που τον οδηγούν στην πεποίθηση αυτή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα απέδωσε στο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των έργων που θα ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δίνοντας, μάλιστα, το λόγο στον υπεύθυνο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου, Νίκο Μαντζούφα, ο οποίος έκανε σε μία σύντομη επίδειξη του ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε, κλείνοντας, μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, ευχαρίστησε προσωπικά τον αναπληρωτή Υπουργό για την συμβολή του στη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.