ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων- Αμιγείς και μεικτοί χώροι–Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα

12:59 - 29 Ιουν 2021 | Πολιτική
Ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων- Αμιγείς και μεικτοί χώροι–Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα
Το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, τη λειτουργία νέων δραστηριοτήτων και σε κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (29/6) η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσαν συγκεκριμένα πως τον Ιούλιο θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων, αλλά και οι μεγάλοιο ανοιχτοί χώροι, νυχτερινά κέντρα κλπ.

«Αυτό που εισηγούμεθα είναι η διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους που δεν είναι ουσιωδώς σημασίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας πως οι νέοι κανόνες ισχύουν για κλειστούς χώρας (εστιατόρια κλπ) και ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό (γήπεδα, συναυλίες κλπ).

Οι χώροι αυτοί θα επιλέγουν αν θα λειτουργούν μικτά ή μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Η επιτρεπόμενη πληρότητα στους μικτούς χώρους θα είναι μικρότερη από αυτή στους χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Στους αμιγείς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν συμπληρώσει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση εμβολίου και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στους μεικτούς χώρους θα επιτρέπονται, εκτός των εμβολιασμένων, όσοι έχουν κάνει ήδη τεστ, rapid ή μοριακό.

Στα γήπεδα θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνον σε εμβολιασμένους και όσους έχουν περάσει κορονοϊό.

Η λειτουργία των χώρων αυτών θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου. Κάθε επιχείρηση θα δηλώνει αν η εκμετάλλευση θα είναι αμιγής ή μεικτή. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα.

Αναλυτικά τι ανοίγει και οι επιτρεπόμενες χωρητικότητες:

metra-648

Α. Αμιγείς χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Β. Μικτοί χώροι
Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

«Αυτό που εισηγούμεθα είναι η διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους που δεν είναι ουσιωδώς σημασίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως κλειστοί (εστιατόρια κλπ) ή ανοιχτοί με συνωστισμό (γήπεδα, συναυλίες κλπ). Οι αμιγείς χώροι θα αφορούν σε όσους θα εξυπηρετούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Το όριο στους αμιγείς χώρους θα είναι από 75 έως 85% της συνολικής χωρητικότητας. Για τους μεικτούς χώρους από το 25% έως το 75%. Οι  ανοιχτοί χώροι θα ανοίξουν από τις 15 Ιουλίου.

Εναπόκειται στον ίδιο επιχειρηματία να επιλέξει αν στην επιχείρησή του θα δέχεται εμβολιασμένους και νοσήσαντες ή εάν θα δέχεται και τον λοιπό πληθυσμό μετά από διενέργεια τεστ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 29 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.