ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓ Υπουργείου Παιδείας: Εντός καλοκαιριού οι 11.700 διορισμοί εκπαιδευτικών

10:21 - 07 Ιουλ 2021 | Πολιτική
ΓΓ Υπουργείου Παιδείας: Εντός καλοκαιριού οι 11.700 διορισμοί εκπαιδευτικών
«Αποδεικνύουμε ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη, ο στόχος για αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέρα με την μέρα ολοκληρώνεται, και αυτό το είδαμε και με το νομοσχέδιο, αυτονομία, πιο ρεαλιστική φιλοσοφία λειτουργίας των δομών, βελτιωτική αξιολόγηση, επιμορφώσεις και τώρα διορισμοί», ανέφερε την Τετάρτη (7/7) μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης και αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό. 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ είχαμε δεσμευτεί για 5250 για φέτος, υπερδιπλάσιοι διορίζονται, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, όλοι αυτοί μαζί μέσα στο καλοκαίρι. Είχαμε προγραμματίσει 10.500 διορισμούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.  Υπολογίζοντας τις ανάγκες που αυξάνονται συνεχώς σε μόνιμο προσωπικό και υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, γιατί παίρναμε διαρκώς αναπληρωτές, θελήσαμε να κάνουμε αυτή την υπέρβαση, με πολύ κόπο, περίσκεψη και πολύ αγώνα», υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι την τελευταία 5ετία ήταν αυξημένες οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, υπενθυμίζοντας ότι και πέρσι είχαν γίνει άλλοι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Οι διορισμοί που επίκεινται στο άμεσο χρονικό διάστημα αφορούν «και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε νηπιαγωγούς και δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, «είμαστε σε άμεση εγρήγορση και μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.