ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες-Επιτήρηση από αέρος-Περιπολίες παντού

12:42 - 05 Αυγ 2021 | Πολιτική
Ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες-Επιτήρηση από αέρος-Περιπολίες παντού
Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη των πυρκαγιών. Σε πρώτη φάση ο στρατός θα συνδράμει με περιπολίες σε περιοχές που θα υποδείξει η Πολιτική Προστασία, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα.

Η συνδρομή του στρατού αποφασίστηκε σε πρωινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία..

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα:

"Με δεδομένη την κρισιμότητα των πυρκαγιών, αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης.

Αυτό θα γίνει με επιτήρηση από αέρος και στο έδαφος με περιπολίες τμημάτων σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την ΕΛ.ΑΣ".

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα αναμένονται δύο αεροσκάφη από την Σουηδία, ενώ το απόγευμα θα φτάσουν και 81 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών ενώ και δύο αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 05 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.