ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σύγκρουση» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή με φόντο τις πυρκαγιές

09:36 - 25 Αυγ 2021 | Πολιτική
«Σύγκρουση» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή με φόντο τις πυρκαγιές
Σε «θερμό κλίμα» αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα (25/8) λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

Πρόκειται για την πρώτη «μονομαχία» των πολιτικών αρχηγών μετά το άνοιγμα της Βουλής.

Αρχικά, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναφερθεί στις πυρκαγιές, αλλά και στο οικονομικό πρόγραμμα που θα εξαγγείλει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να απευθυνθεί στους πολίτες, προκειμένου να δείξει πως η «συγγνώμη» που ζήτησε προ ημερών αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο, όταν συνοδεύεται από συγκεκριμένες δράσεις για την επόμενη ημέρα στις πληγείσες περιοχές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, αναμένεται να επιμείνει στο μοτίβο της ήπιας κριτικής προς τον Πρωθυπουργό, με νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τις πυρκαγιές. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ασκήσει κριτική και για τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τους ανεμβολίαστους.

Τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Η κυβέρνηση ωστόσο χάραξε ήδη το αποτύπωμα για το πλαίσιο στο οποίο επιθυμεί να επικεντρωθεί ο διάλογος των πολιτικών αρχηγών.

Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού, «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής», το οποίο προβλέπει ότι «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της, για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Σημειώνεται ότι η σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς θα δώσει, μεταξύ άλλων, το στίγμα της πολιτικής αντιπαράθεσης εν όψει του κρίσιμου «ραντεβού» της ΔΕΘ, η οποία ακολουθεί σε λιγότερες από 20 ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 25 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.