ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργικό Συμβούλιο... εν καιρώ ανασχηματισμού- Οι σκέψεις Μητσοτάκη

08:23 - 31 Αυγ 2021 | Πολιτική
Υπουργικό Συμβούλιο... εν καιρώ ανασχηματισμού- Οι σκέψεις Μητσοτάκη
Το νομοσχέδιο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση αποτελούσε το σημαντικότερο θέμα συζήτησης του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης, που όμως, αναβλήθηκε, λόγω... ανασχηματισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε με την απόφασή του να αλλάξει το σχεδιασμό. Το υπουργικό συμβούλιο αναβλήθηκε και ο ανασχηματισμός είναι πια θέμα χρόνου. Αναλυτικά ΕΔΩ

Ονοματολογία

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που ακούγονται, οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Βασίλης Κικίλιας θεωρούνται οι πιθανότεροι για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.

Επίσης οι Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Πλακιωτάκης από το Δικαιοσύνης και το Ναυτιλίας, αντίστοιχα, δεν μπορούν να "κοιμούνται ήσυχοι". Το τι θα γίνει με το Χάρη Θεοχάρη αποτελεί μέγα ερωτηματικό μετά την καλή πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, ενώ και η Λίνα Μενδώνη ανησυχεί για τη θέση της. Ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης βέβαια ενδέχεται να μετακινηθεί.

Αντίθετα, Νίκος Δένδιας, Κώστας Σκρέκας, Κωστής Χατζηδάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Όπως συνηθίζουμε να λέμε, όμως, τα ντόμινο σε κάθε ανασχηματισμό ενδεχομένως να φέρουν και απρόσμενες αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα χρόνου να γνωρίζουμε τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, που θέλει ενόψει ΔΕΘ να δώσει το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησής του, αλλά παράλληλα πρέπει να διατηρήσει και τις κατάλληλες ισορροπίες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 31 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.