ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «κέρδη» Μητσοτάκη από την υπουργοποίηση Αποστολάκη

12:05 - 31 Αυγ 2021 | Πολιτική
Τα «κέρδη» Μητσοτάκη από την υπουργοποίηση Αποστολάκη
Ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πρώην υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης επέλεγη για από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Η επιλογή του χαρακτηρίζεται ως "υπερκομματική" από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες υπογραμμίζουν πως για το λόγο αυτό ενημερώθηκαν πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού ο Αλεξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

 Ο κ.Αποστολάκης είχε θητεύσει στο υπουργείο Άμυνας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα αποτελεί μία έξυπνη πολιτικά επιλογή, καθώς αποδυναμώνει την κριτική της αντιπολίτευσης στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι που διαχειρίζεται την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς βγαίνουν από το προσκήνιο, γεγονός που προκαλεί δυσκολία, ιδιαίτερα στον Αλέξη Τσίπρα να ασκήσει κριτική.

Για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έσπευσε να σχολιάσει πως οι αλλαγές προσώπων δεν απαλλάσσουν τον Πρωθυπουργό από τις ευθύνες του.

Βέβαια, πρέπει να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να υπουργοποιήσει τον κ. Αποστολάκη, καθώς ήταν τότε εν ενεργεία αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μπορεί να εισπράξει και τώρα εσωκομματική γκρίνια για την επιλογή του, αλλά θεωρεί πως τα οφέλη είναι περισσότερα.

Αν κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ εκνευρισμένος για το γεγονός ότι ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε την πρόταση Μητσοτάκη και νιώθει... προδομένος.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο ναύαρχο εν αποστρατεία από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 31 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.