ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο

18:45 - 31 Αυγ 2021 | Πολιτική
Χρυσοχοΐδης: Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο
Συγκινημένος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Τάκη Θεοδωρικάκο το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έμεινε εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος, κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Παρουσίασε το έργο που παραδίδει στο νέο υπουργού και δήλωσε περήφανος για όσα πέτυχε στο διάστημα της θητείας του.

«Από την πρώτη ημέρα διαχειριζόμαστε το πρωτόγνωρο και το έκτακτο. Η ικανότητα διακυβέρνησης γίνεται κάθε ημέρα ικανότητα διαχείρισης κρίσεων. Οι κρίσεις ορίζουν την ασφάλεια και η έννοια της ασφάλειας μετασχηματίζεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

«Βάλαμε βάσεις, νέες βάσεις για μεταρρυθμίσεις», ανέφερε, κάνοντας αναφορά στην πρόσληψη 5.000 αστυνομικών, στην έκδοση της λευκής Βίβλου και στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, ενηώ σημείωσε ότι καθιερώθηκε διαφάνεια.  

«Η Αστυνομία φυλάει τον Έβρο και τα χερσαία σύνορα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία κλήθηκε να εφαρμόσει μέτρα πανδημίας, κάτι για το οποίο δεν ήταν εκπαιδευμένη. Τα κατάφερε, πρόσθεσε, γιατί το έκανε με αυταπάρνηση.  Τώρα, ανέφερε, η αστυνομία συνεχίζει να δουλεύει με τους εμβολιασμούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο έγκλημα των Γλυκών Νερών, όταν δημιούργησαν αίσθημα ανασφάλειας. Όμωςη αστυνομία είχε την ψυχραιμία, το θάρρος να κάνει τη δουλειά της και να εξιχνιάσει. Βασικός στόχος της αστυνομίας είναι να εμπνέει ασφάλεια. Για να τα καταφέρει θέλει ανοιχτό μυαλό, σχεδιασμό. «Μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, ανέπνευσαν τα Εξάρχεια». 

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους του, τους 55.000 ανθρώπους που εργάζονται για την αστυνομία, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τους επιτελείς και αξιωματικούς, τους συνεργάτες του στο γραφείο του. Επίσης ευχαρίστησε τους Λευτέρη Οικονόμου, αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά, που ανέλαβε το έργο της διαχείρισης της πανδημίας. «Στην Πολιτική Προστασία έγιναν σπουδαία πράγματα, σπουδαίες δομές», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο», ανέφερε με νόημα. «Δεν είστε ανήμποροι, δουλέψτε για να γίνουν ευκαιρίες για εσάς», κατέληξε, απευθυνόμενος στους νέους. 

Θεοδωρικάκος: Εμπιστοσύνη και ασφάλεια

Εμπιστοσύνη στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας εξέφρασε από τη μεριά του ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος επιστρέφει στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, υποσχέθηκε στους πολίτες ασφάλεια και προστασία.«Κεντρικός στόχος η ασφάλεια και η προστασία του δημόσιου χώρου χωρίς απειλή. Ασφάλεια για όλους, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε χαρακτηριστικά.», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση, τις νέες δομές. Σε αυτό το πλαίσιο διατύπωσε την εμπιστοσύνη του στο προσωπικό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. «Είναι φίλοι μας, αδέρφια μας, παιδιά μας», ανέφερε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.