ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε την... επίθεση αγάπης στους νέους

13:24 - 14 Σεπ 2021 | Πολιτική
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε την... επίθεση αγάπης στους νέους
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους νέους υπογράμμισε την Τρίτη (14/9) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου.

"Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορονοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν", ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

"Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, τη γενιά που καλείται να διαμορφώσει μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αλλάζει. Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στους νέους τι θα κάνουν. Δημιουργούμε με το πλέγμα οικονομικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών μας το πλαίσιο για να κάνουν ό,τι ονειρεύονται. Ό,τι θέλουν".

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Οικονόμου, «το πλήθος των ποιοτικών ευκαιριών που δίνουμε στους νέους είναι ελευθερία και θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε το πεδίο ευκαιριών της νεολαίας. Φιλοδοξούμε να είναι διαθέσιμα σε κάθε νέα, σε κάθε νέο, όλα τα μέσα για να κάνουν πράξεις τις πιο ρηξικέλευθες επιλογές τους. Τις πιο ρηξικέλευθες καινοτομίες τους. Να δημιουργήσουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα αυτής της δημιουργίας, εδώ στην Ελλάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επίσης τη δυνατότητα οι έφηβοι να μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, εφόσον έχουν αρνητικό rapid test.

«Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος, να πιστοποιεί με κάποιον τρόπο ότι δεν νοσεί. Ειδικά όσον αφορά εφήβους, έχουμε δύο δεδομένα: είτε θα εμβολιαστούν δωρεάν, όπως τους παρέχεται η δυνατότητα, είτε θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποτέλεσμα των rapid test που θα πιστοποιούν ότι δεν είναι φορείς. Υπάρχει μια ειδική εξαίρεση γι’ αυτούς στους κλειστούς χώρους εστίασης και, αν και ανεμβολίαστοι, θα μπορούν να πηγαίνουν με την απαραίτητη βεβαίωση», τόνισε.

Εμβολιασμοί

Ο κ. Οικονόμου σε άλλη ερώτηση που δέχθηκε απέκλεισε το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, και σε άλλες ομάδες, πέραν των υγειονομικών των εργαζομένων σε ΜΑΦ και των στελεχών της ΕΜΑΚ.

«Όλη μας η προσοχή αυτή τη στιγμή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και έχουν εξαγγελθεί για τη διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας στην εκπαίδευση, για να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω επέλαση του κορωνοϊού… Η επέκταση της υποχρεωτικότητας μια επιλογή διαθέσιμη ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού των εμβολιασμού και των μεγεθών θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άμεσο» διευκρίνισε.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 14 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.