ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελπιδοφόρος: Τι απαντά για την παρουσία του στο «Τουρκικό Κέντρο»

13:06 - 22 Σεπ 2021 | Πολιτική
Ελπιδοφόρος: Τι απαντά για την παρουσία του στο «Τουρκικό Κέντρο»
Συνομιλητές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου εξήγησαν την απόφασή του να δώσει το παρών» στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, μετά τη δυσαρέσκεια Ελλάδας και Κύπρου.

Όπως λένε κύκλοι της Αρχιεπισκοπής, ο αρχιεπίσκοπος απλά ανταποκρίθηκε στην επίσημη πρόσκληση που δέχθηκε από διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας, χωρίς να γνωρίζει τους υπόλοιπους παριστάμενους.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση γιατί αυτή είναι και η συνολική προσέγγιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ότι ο ίδιος ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Παρόλα αυτά, επισημαίνεται ότι αυτή είναι η γραμμή, να είναι δηλαδή παρούσα η Αρχιεπισκοπή σε fora που παρίσταται η πολιτική ηγεσία για εθνικούς λόγους και προστασίας του ρόλου του θεσμικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ακόμα, θυμίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τίθεται πάντα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών, όπως έκανε με το θέμα της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Πόλης που δέχθηκε επικρίσεις από μερίδα του τουρκικού τύπου και βέβαια έχει πρωτοστατήσει για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και την διεθνοποίηση του ζητήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος γνώριζε ότι θα είναι ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσιν Τατάρ στην εκδήλωση δεν θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί κανονικά μαζί του, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 22 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.