ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης από Κρήτη: Έως 20.000 ευρώ στους σεισμόπληκτους

17:50 - 28 Σεπ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης από Κρήτη: Έως 20.000 ευρώ στους σεισμόπληκτους
Μέτρα για τη στήριξη των περιοχών αλλά και των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στην Κρήτη.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη για την κατάσταση στην περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, αλλά και τις μετασεισμικές δονήσεις που ακόμη συνεχίζονται.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «έχει ήδη εκταμιευθεί άμεση ενίσχυση 1 εκατομμυρίου ευρώ για τους δύο δήμους που έχουν πληγεί». Επίσης, σημείωσε ότι η Ελληνική Πολιτεία διαθέτει πλέον πλαίσιο κρατικής αρωγής, για άμεση και ουσιαστική στήριξη στους συμπολίτες μας που πέφτουν θύματα κρατικών καταστροφών. Είναι το πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Εύβοια και θα ενεργοποιηθεί άμεσα. «Αυτό σημαίνει ότι ένας συμπολίτης μας που έχει χάσει το σπίτι του, εφόσον έχει εγκριθεί ή κρίνεται κατεδαφιστέο, θα μπορεί να πάρει άμεσα από το κράτος 20.000 ευρώ», τα 14.000 στεγαστική συνδρομή και 6.000 κρατική αρωγή.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες και δεσμεύτηκε ότι δεν θα καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. «Θα το δούμε, δεν υπάρχει πλαφόν» είπε, ερωτηθείς για το ύψος των αποζημιώσεων. 

Τα μέτρα θα εξειδικευθούν τις επόμενες ώρες.

Ο πρωθυπουργός πήγε στο Χουδέτσι Αρχάνων Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο αλλά και κτίρια. Εκεί, συνομίλησε με κατοίκους, μικρά παιδιά αλλά και στελέχη της ΕΜΑΚ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.