ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δένδιας έβαλε στη θέση του τον Μπογδάνο

19:52 - 05 Οκτ 2021 | Πολιτική
Ο Δένδιας έβαλε στη θέση του τον Μπογδάνο
Επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, σημειώθηκε στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας συζήτησης της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας στην Ολομέλεια.

Στην ομιλία του ο κ. Μπογδάνος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Γρίβας έλεγε ότι έχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελεγε ηταν οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής, ενώ υπενθύμισε πως ο βουλευτής της ΝΔ έδωσε το παρών σε πρόσφατη εκδήλωση ακροδεξιών στο Βίτσι.

Ο Νίκος Δένδιας τότε πήρε το λόγο και εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως σημειώσε, έβαλε στη θέση του τον κ. Μπογδάνο: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.