ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος τα κηρύγματα μίσους του Κασιδιάρη από τη φυλακή

15:05 - 07 Οκτ 2021 | Πολιτική
Τέλος τα κηρύγματα μίσους του Κασιδιάρη από τη φυλακή
Το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού αποφάσισε ότι στον Ηλία Κασιδιάρη θα επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ώστε να μην μπορεί να προχωρήσει πια σε ομιλίες και τοποθετήσεις μίσους.

Σχετική εισήγηση είχε κάνει νωρίτερα την Πέμπτη (7/10) η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ζητώντας να επιτρέπονται μόνο οι προσωπικές επικοινωνίες του καταδικασμένου κ. Κασιδιάρη.

Τώρα, το Συμβούλιο αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης διά ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Πλέον, με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών αυτές οι απόπειρες για μηνύματα μίσους από τους κρατούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής σταματούν.

Η εισήγηση ήρθε έπειτα από συνεχή βίντεο και παρεμβάσεις του κ. Κασιδιάρη με κηρύγματα μίσους μέσα από τις φυλακές.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 07 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.