ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Παρατείνεται η προθεσμία συλλογής υπογραφών για τους υποψηφίους

17:07 - 15 Οκτ 2021 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Παρατείνεται η προθεσμία συλλογής υπογραφών για τους υποψηφίους
Ολιγοήμερη παράταση σε ό,τι αφορά τη συλλογή υπογραφών για τους υποψήφιους επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, έως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 18:00, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ), μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής (15/10).

Οι τρεις νέοι υποψήφιοι Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, θα πρέπει να συλλέξουν 5000 υπογραφές από τα μέλη του κόμματος ή την στήριξη του 15% της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής απέστειλε επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ δηλώνοντας την πρόθεση του να κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ο Παύλος Χρηστίδης. Είχε προηγηθεί η παραίτησή του από την θέση που κατείχε από το 2015, ως εκπρόσωπος τύπου.

Κατά τη συνεδρίαση, νωρίτερα, ο εκ των υποψηφίων αρχηγών Βασίλης Κεγκέρογλου έθεσε διάφορα ζητήματα σχετικά με τη λήψη αποφάσεων από την ΕΔΕΚΑΠ, που από άλλες πλευρές των υποψηφίων θεωρήθηκαν «ανούσια», ενώ μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο ακόμη και για «προσπάθεια ευτελισμού της διαδικασίας».

Ήδη ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως κατέθεσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος, κατέθεσε την Παρασκευή 5.200 υπογραφές.

Επίσης, εντός της ημέρας θα καταθέσουν τις υπογραφές που έχουν στα χέρια τους ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης.

Ταυτόχρονα, τα σενάρια για το ενδεχόμενο και 7ης υποψηφιότητας φουντώνουν. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακόμη, αναμένεται η απόφαση για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Παύλο Χρηστίδη στην θέση του ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 15 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.