ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη για πανδημία, ακρίβεια- Επιμένει στην Εξεταστική

20:08 - 19 Οκτ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη για πανδημία, ακρίβεια- Επιμένει στην Εξεταστική
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σε υψηλούς τόνους και οι τοποθετήσεις του για την εξεταστική σχετικά με τη «λίστα Πέτσα» και τις ανατιμήσεις. Τι είπε για την ελληνογαλλική συμφωνία και τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης, συνέχεια στην κοινοβουλευτική μονομαχία που είχε τη Δευτέρα (18/10) με τον Πρωθυπουργό.

Επέμεινε στην άποψη πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται με «μικροπολιτική» σκοπιμότητα την πανδημία και εξέφρασε την "ανησυχία" του για τους πολλούς θανάτους που καταγράφονται καθημερινα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών που είναι στο 25%.

O κ. Τσίπρας είπε ακόμα πως θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να χρεώνει τις αποτυχίες του στα υπόλοιπα κόμματα.

Εξεταστική

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τη «λίστα Πέτσα», λέγοντας πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο "να πείσει" τους πολίτες, αλλά να "αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης".

Σχετικά με την πρόταση του Πρωθυπουργού για επέκταση της Εξεταστικής μέχρι το 2015 ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται γιατί δεν έδωσε κρατικό χρήμα σε ΜΜΕ. Ωστόσο, σημείωσε πως η αντιπολίτευση μιλά για πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που πρέπει να ελεγχθούν. Τα χρήματα της λίστας Πέτσα και μία συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί δηλαδή ότι η κυβέρνηση γενικεύει και επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με μία πολύ γενικής φύσεως έρευνα.

Aνατιμήσεις

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε ιδιαίτερα και το ζήτημα της ακρίβειας, λέγοντας πως ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα.

"Είναι μια εμμονικη κυβέρνηση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων κι όχι των πολλών... το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών σήμερα, μετά τις ανατιμήσεις δεν μπορεί να βγάλει το μήνα", τόνισε.

Ελληνογαλλική συμφωνία

Σε ερώτηση για την ελληνογαλλική συμφωνία, που φαίνεται να θεωρείται ως μία θετική εξέλιξη από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο «όχι».

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως θεωρεί λάθος ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει επέμβαση της Γαλλίας στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα καλείται να στείλει στρατεύματα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική.

Ακόμα, συμπλήρωσε πως θεωρεί αποτυχία της κυβέρνησης να μη συμπεριλάβει στη συμφωνία την κατασκευή των φρεγατών σε ελληνικά ναυπηγεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως τα παραπάνω θα επιχειρήσει να αλλάξει στην ελληνογαλλική συμφωνία, σε περίπτωση που βρεθεί και πάλι στη θέση του Πρωθυπουργού.

ΚΙΝΑΛ 

Τέλος, για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τους υποψηφίους.

Εξέφρασε, όμως, την ελπίδα ότι η εξέλιξη της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα συμβάλλει τελικά στις προσπάθειες για τη δημιουργία μίας προοδευτικής κυβέρνησης, που όπως είπε έχει ανάγκη ο τόπος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:57 - 19 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.