ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τις εκλογές συνδικαλιστών στην Αστυνομία

18:44 - 02 Νοε 2021 | Πολιτική
Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τις εκλογές συνδικαλιστών στην Αστυνομία
Αποσύρθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, άρθρο τροπολογίας, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και μεταξύ άλλων ρυθμίσεων, αρμοδιότητας και άλλων υπουργείων περιελάμβανε τις ρυθμίσεις θεμάτων εκλογής οργάνων και αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη τροπολογία, εκτός από το άρθρο 1, το οποίο θα αφαιρεθεί, θα εξαιρεθεί», ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο κ. Παπαθανάσης.

Το άρθρο που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι η εκλογή των οργάνων και αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «κατά υφιστάμενη διαδικασία, οι εκλογείς δύνανται να ψηφίζουν υποψηφίους από έναν συνδυασμό, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ελευθερία επιλογής των εκλογέων μεταξύ περισσότερων υποψηφίων. Με την προωθούμενη ρύθμιση, η διαδικασία εκλογής των οργάνων και των αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων καθίσταται ταχύτερη και απλούστερη, η ψήφος των εκλογέων πιο ελεύθερη, και η αντιπροσώπευσή τους πιο αντικειμενική.

Το σύστημα αρχαιρεσιών με ενιαίο ψηφοδέλτιο επιτρέπει ανάδειξη των ικανότερων προσώπων στα συνδικαλιστικά και λοιπά συλλογικά όργανα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.